en
EVERYTHING
You need to know about
BUSINESS
04
Nov
Bine ati venit pe noul website al Grupului Tender
Pentru a facilita si...
04
Nov
Top 100 cei mai admirati CEO
Data: 04.11.2014
Publicatia:...
04
Nov
Angajatii Prospectiuni au salvat de la moarte victima unui accident rutier
www.ziuadevest.ro
NEWS AND EVENTS


>> 2014.11.04 - Bine ati venit pe noul website al Grupului Tender

Pentru a facilita si usura navigarea website-ul grupului de firme Tender, am luat decizia de a-l remodela printr-un design modern ce va redirectioneaza si va ofera toate informatiile de care aveti nevoie pentru a accesa companiile componente ale Grupului Tender.

Noua structura a website-ului este menita sa va usureze cautarea unei companii dupa domeniul de activitate si va poate redirectiona, la nevoie, catre website-urile companiilor de care sunteti interesati sa aflati mai multe.

Speram ca noul design va fi pe placul dumneavoastra si va va ajuta sa gasiti informatiile pe care le cautati in cel mai rapid si intuitiv mod. De asemenea, pentru orice fel de informatii, va asteptam sa ne contactati la adresa de e-mail office@tender.ro sau la numarul de telefon 021 319 28 86.

>> 2014.11.04 - Top 100 cei mai admirati CEO

Data: 04.11.2014
Publicatia: Business Magazin - Top 100 cei mai admirati CEO
Pagina: 113


Ovidiu Tender (58 de ani) controleaza grupul de companii care ii poarta numele si care desfasoara activitati in domeniul energetic, deruland operatiuni in industria petrolului si gazelor, Prospectiuni geologice, dar si infrastructura rutiera, imobiliare, agricultura, turism si aviatie. Grupul Tender detine compania Prospectiuni , fabricile Vulcan, Nuclearmontaj, ICSH si UPRUC, dar si patru companii de constructii (SIRDT, TALC Dambovita, Econsa si Esparom), doua proiecte imobiliare in Timisoara, dar si investitii in agricultura sau educatie. in turism, detine un hotel in Grecia, pe insula Aegina, si Hotelul Johann Strauss din Bucuresti.

Din 2009, atentia lui Ovidiu Tender s-a indreptat spre continentul african. in Senegal si Gabon omul de afaceri a anuntat ca intentioneaza sa cultive, pe 130.000 hectare de teren, jatropha, un arbust care poate fi folosit la producerea de combustibil. De asemenea, omul de afaceri a obtinut concesionarea a patru terenuri miniere in regiune, Binia, Bafoundou, Laminia si M'Bour Sud, cu drepturi de exploatare pe o perioada de opt ani. Miza exploatarii o reprezinta zacaminte de aur, cupru, nichel, platina, titan, zirconiu, fier si alte minereuri.

>> 2014.11.04 - Angajatii Prospectiuni au salvat de la moarte victima unui accident rutier

www.ziuadevest.ro

10 octombrie a fost o zi nefastă pentru șoferii a două mașini care s-au ciocnit violent pe drumul E85 către București. Șoferul unuia dintre autovehicule a fost propulsat prin parbriz, aterizând pe asfalt, pe partea stângă a corpului, cu leziuni puternice la cap.

Conform polițiștilor, persoana nu purta centură de siguranță, fapt care, de această dată, s-a dovedit a fi cu noroc deoarece, în urma coliziunii, motorul mașinii a aterizat contorsionat pe scaunele din față. Timp de câteva ore, circulația s-a desfășurat îngreunat, cu viteză redusă, iar zeci de locuitori ai comunei din zonă s-au adunat rapid pe marginea drumului, însă fără ca cineva să se apropie de victima aflată pe linia dublă continuă. Singurii care s-au oferit să o ajute pe persoana vătămată au fost angajații companiei de cercetare Prospecțiuni, care, prin tehnici pe care nu știau că le posedă, au salvat victima de la moarte. Povestea lor impresionantă o aflați mai jos, direct de la sursă:

"Accidentul a avut loc la aproximativ 100 m în fața vehiculului nostru. De aceea, când am ajuns la locul accidentului, am coborât din mașină și ne-am dus la victimă. Aceasta zăcea într-o baltă de sânge care se scurgea din cutia craniană. Din mână țășnea sânge cu presiune din cauza unei tăieturi. Picioarele nu i se mișcau deloc... Mi-am dat imediat tricoul jos, l-am împăturit și l-am ținut presat pe rana mare de la cap. După un timp, compresa urma să dea rezultate și sângerarea aproape s-a oprit. La fel și la mână, după ce mi-am ținut mâna foarte apăsată fix pe tăietură. Am evaluat starea victimei, însă acest lucru a fost îngreunat de faptul că aceasta agoniza din cauza durerilor. Ochii i se mișcau în toate direcțiile, dădea ochii pe spate... Respirația părea a fi normală. Am ciupit victima de față și de piele, am strigat de multe ori tare la ea și, la un moment dat, a început să comunice cu noi. Nu înțelegea ce s-a întâmplat, ce îi facem, de ce e pe asfalt, de ce e sânge peste tot... Colegul meu Octavian Brănescu s-a poziționat în fața victimei și a dialogat extrem de calm în următoarele zece minute, reușind să afle cum se numește, de unde este, ce familie are și încercând să-l motiveze să reziste durerilor pe care le acuza.

Eu eram poziționat în spatele victimei, la fel și colegul meu Ovidiu Sanda. Ulterior opririi sângerării masive, am pipăit ușor corpul victimei, aflând astfel că are dureri mari la coaste, pe partea stângă, pe care se afla de la momentul impactului, precum și în zona lombară și a bazinului. Ne-a fost teamă să-i schimbăm poziția, pe spate, cum solicita victima, deși acest lucru ar fi putu ajuta la scăderea presiunii pe partea stângă, unde victima acuza dureri la coaste și inimă... Am ales să menținem victima în aceeași poziție. A trecut ceva timp până ce la fața locului a sosit o ambulanță cu un medic și dotări pe măsură. Le-am furnizat informațiile pe care le știam, au montat un guler cervical, au montat electrozi pentru monitorizarea funcțiilor vitale, am poziționat împreună victima pe o targă cu pernă de aer, asigurată cu chingi, și am urcat-o în ambulanță, respectând continuu indicațiile medicului. Nici eu, nici cei doi colegi, nu am participat la vreun curs de prim ajutor."

Reprezentanții companiei au declarat că cei trei angajați au dat dovadă de compasiune și curaj, lucruri pe care Prospecțiuni încearcă să le inspire tuturor celor care participă în relaționarea cu localnicii din zonele în care se desfășoară proiectele companiei. "Este important pentru noi ca fiecare angajat să înțeleagă că, în primul rând, trebuie să fim oameni buni și să nu rămânem nepăsători la problemele localnicilor pe care îi întâlnim de-a lungul activității noastre. Aplaudăm comportamentul exemplar de care au dat dovadă acești angajați și ne mândrim că astfel de oameni fac parte din echipa noastră. Încercăm să promovăm compasiune, excelență și spirit de reacție în astfel de cazuri, în care fiecare mișcare are impact direct asupra rezultatului final", a declarat Marius Milea, Chief Operations Officer în cadrul Prospecțiuni. Victima este acum în afara oricărui pericol.

>> vezi arhiva